Coevorden – Na de zeer gewaardeerde uitvoering van de Matthäus Passion in 2022 is Stichting Culturele Dorpen Zuidenveld erin geslaagd om dit jaar wederom met het Collegium Musicum Traiectum de uitvoering van de Matthäus Passion te houden in de Stadskerk in Coevorden. De uitvoering vindt plaats op zondag 10 maart en begint om 15.00 uur.

Het Collegium Musicum Traiectum uit Utrecht, opgericht in 2015, is een projectensemble voor jongvolwassen amateurmusici die een sterke interesse hebben in het uitvoeren van vocaal-instrumentaal repertoire. Het gezelschap heeft de ambitie om helemaal over te gaan op authentieke instrumenten. Bij het koor wordt veel aandacht besteed aan verstaanbaarheid en klankkleur binnen de stemgroep. Het ensemble komt met vier excellente solisten, die samen met koor en orkest garant staan voor een fantastisch optreden.

De entreekosten zijn 29,50 euro, inclusief een programmaboekje en een pauzeconsumptie. Kaarten worden besteld door te mailen naar: zuidenveldcultureel@gmail.com.