Dalen – Boerderij Kooiker-Hartemink aan de Burgemeester Ten Holteweg 45 in Dalen houdt de komende tijd peuteruurtjes. Die zijn op woensdag 13 maart, vrijdag 19 april, dinsdag 14 mei en maandag 8 juli. Bovendien is er op woensdag 12 juni de voorstelling ‘Boer Boris gaat naar zee’ van poppentheater Jinky’s Mikmak.

De peuteruurtjes zijn voor kinderen (2 tot 4 jaar) die ontzettend van dieren houden en graag op een boerderij willen zijn Het peuteruurtje is steeds van 10.00 tot 11.00 uur.

De boertjes en boerinnetjes krijgen eerst een overall aan met een rode boerenzakdoek in het haar of om de hals. Daarna krijgen zij een korte rondleiding over de boerderij. Hoe komt de melk uit de koe? En wat wordt er allemaal van melk gemaakt? Daarna wordt het tijd om de spierballen te gebruiken en gaan de peuters aan het werk. Zij mogen helpen met de kalfjes brokjes en melk geven, de paarden eten geven en wie weet ligt de kat ook nog in de ‘knuffelhoek’. Natuurlijk is er ook tijd om te spelen, de boerderijkoe te melken en lekker even wat te drinken en snoepen.

Na het bezoeken van de dieren kunnen de ouders een kopje koffie of thee drinken met iets lekkers erbij. Deelname kost 14 euro per peuter. Dit is inclusief drinken en iets lekkers voor ouder en peuter en een cadeautje voor de peuters als ze naar huis gaan. Als er een extra volwassene meekomt, zijn de kosten 4 euro p.p. extra.

Aanmelden kan via 06-46285841 of info@kooiker-hartemink.nl. Ook staat informatie op www.kooiker-hartemink.nl. Vermeld bij de opgave de kledingmaat van de peuter. Het is aan te raden om laarzen mee te nemen. Foto’s maken mag.

De voorstelling van Jinky’s Mikmak op woensdag 12 juni is van 10.00 tot 11.00 uur. Na die tijd is er nog gelegenheid om wat lekkers te drinken en snoepen en mag nog even een kijkje worden genomen op de boerderij. De kosten zijn hetzelfde als bij het peuteruurtje. Ook hier geldt vol=vol.

Er is ook een mogelijkheid om als groep van een kleinschalige opvang of als vriendengroep het peuteruurtje te beleven met de kinderen. Neem dan contact op, zie daarvoor de hierboven genoemde contactmogelijkheden.