Steenwijksmoer/regio – ‘Trapjes & Grapjes’, de kindereditie van Trappen & Grappen, gaat als succesvol de boeken in. Ruim zestig deelnemers -kinderen met hun (groot)ouders- stapten zondag op de fiets om in en rond Steenwijksmoer een fijne middag te beleven dankzij Theater Hofpoort. De medewerkers van het theater kregen veel complimenten over het evenement. En: als de kinderen genieten, genieten de volwassenen ook.

Degenen, die zich hadden ingeschreven, dienden zich te melden bij het Hofpoortbusje bij de kerk in Steenwijksmoer. Als deelnamebewijs kreeg iedereen Hawaïslinger en dat gaf meteen een fleurige aanblik. De ene deelnemersgroep ging eerst naar het dorpshuis, de andere groep toog naar de familie Croezen-Meijerink aan de Veldweg om daarna de rollen om te draaien. Daarna kwam alle deelnemers bijeen bij de familie Soppe aan de Vossebelt in Dalen om daar te dansen, zingen, springen en klappen.

Bij dorpshuis De Schalm toverde Hakim allerlei verhalen uit zijn koffertje en verbaasde de kinderen en hun (groot)ouders met allerlei trucs. Hakim is vooral bekend door zijn rol in Sesamstraat, daarna doet hij televisie- en theateroptredens en hij schrijft boeken. Het optreden viel zeer in de smaak. De kinderen leefden volop mee en werden zelf betrokken bij de verhalen. “Hoe doet-ie dat nou?” was regelmatig te horen. De kinderen kregen bij het dorpshuis een ijsje.

In de tuin van de familie Croezen-Meijerink maakten de kinderen vol overgave een fleurige fietsvlag met hulp van José Vingerling en Gerard de Bruyne. Dit duo heeft allerlei programma’s in hun ‘Wereld van papier’. Het eindresultaat werd trots getoond en de vlaggen werden uiteraard meteen aan de fiets bevestigd voor een nog feestelijker beeld.

Het laatste onderdeel bij de familie Soppe bracht de kinderen volop in beweging door te dansen en springen met Apennoten, bekend van Z@ppelin. De meisjes namen daarin duidelijk het voortouw bij het dansen, maar uiteindelijk deden alle kinderen enthousiast mee. Juist vandaag werd Ivan Soppe zeven jaar en beleefde een wel heel bijzondere verjaardag. Met het feestje van Apennoten kwam een einde aan een bijzondere middag.

In beide tuinen stond limonade klaar. Op alle locaties waren vrijwilligers paraat om de gang van zaken te begeleiden.

‘Trappen en Grappen’ in Gees/Oosterhesselen

In juli werd reeds een ‘Trappen en Grappen’ voor volwassenen gehouden in Coevorden en Dalen. Er staat nog zo’n evenement op het programma op zondag 16 augustus, dan in Gees en Oosterhesselen. De tocht voert de deelnemers naar Miss Tuinboon in Gees, Beelden in Gees, de tuin van De Blije Bloem in Oosterhesselen en De Hesselerhof in Oosterhesselen. Het programma bestaat uit een fietstocht(je), afgewisseld met optredens van stand-upcomedians en cabaretiers. Iedereen vanaf 12 jaar kan meedoen, dus het is ook een leuk gezinsuitje.

Kaarten

Deelname kost 24,95 euro, inclusief twee consumpties. Deelnemers krijgen nog nadere informatie over het startpunt. Deelnamekaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterhofpoort.nl en in The ReadShop aan de Friesestraat 26 in Coevorden.

Spelregels

De spelregels zijn: desinfecteer op iedere locatie uw handen voor u het terrein betreedt, houd afstand van mensen die niet tot uw eigen gezelschap behoren, let op de verkeersveiligheid onderweg en bij het stallen van uw fiets.

Tekst en foto’s: Esselien de Groot.

Lees ook:

Deelnemers enthousiast over ‘Trappen & Grappen’ (met foto’s en filmpjes)