Coevorden – Maartje en Kine komen vrijdag 24 februari naar Theater Hofpoort aan het Kasteel met hun muzikale cabaret. Het programma heet ‘Hoge Noot’. De voorstelling begint om 20.15 uur. Het duo was al eerder in het theater en oogstte toen vol lof.

Je kunt een speld horen vallen. Dan klinken eindelijk de eerste noten. Een daverende klap, een pianiste, een schreeuw, een aria, een viool, Bach die via Mexican Hat Dance tot Michael Jackson transformeert. In ‘Hoge Noot’ vragen Maartje & Kine zich af waarom mensen muziek maken. Op zoek naar het antwoord suizen de twee multi-instrumentalisten moeiteloos van Brahms naar Balkan, van opera naar jodelrap en van chansons naar electro. Met magistrale muzikaliteit, meesterlijke solo’s, stapels sketches en hopen humor.

‘Hoge Noot’ zou in maart 2020 in première gaan, maar werd de meest uitgestelde première ooit. Nu is het eindelijk zover: want wanneer de nood het hoogst is, is de muziek nabij.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De kaartprijs is inclusief een (pauze) consumptie m.u.v. speciaal bier. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382. De kaartprijs is inclusief een consumptie met uitzondering van de speciaalbieren. Voor vragen via mail: kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto: Maartje & Kine tijdens een eerder optreden in Theater Hofpoort.