Dalen – De wandelwerkgroep van Dorpsbelangen Dalen is de afgelopen periode druk bezig geweest met het uitzetten van vier wandelroutes in en rondom Dalen. Inmiddels zijn de routes voorzien van paaltjes met bordjes.

In mei werd een wandelweekend gehouden om de routes te ervaren en te bekijken of er nog aanpassingen nodig waren. Er zijn vier routes van elk ongeveer 10 kilometer. De wandelingen worden opgenomen in het wandelknooppuntennetwerk Drenthe. De routes beginnen en eindigen bij de kerk in Dalen.

Thema’s

Elke wandeling heeft een eigen thema, die zijn aangeduid met gekleurde symbolen. De route via De Huttenheugte heeft als thema natuur (groene vogel), bewegen en gezondheid (blauwe wandelaar) staan centraal bij de route over Het Grootveld, terwijl bij de wandeling via Wachtum landbouw en boerderijen (bruine trekker) in de belangstelling staan. De route Dalen draait om cultuur en historie (rode molen).

Bovenaan op elke paal staat een bordje van Recreatieschap Drenthe om aan te sluiten op het wandelknooppuntennetwerk Drenthe. Bij het startpunt in Dalen staat een paal waarop het beginpunt van alle wandelingen staat aangegeven.

Op het plein komt nog een informatiepaneel en er wordt een boekje uitgegeven waarin de vier wandelingen worden beschreven en waarin een kaart en foto’s staan. Er komt nog een officiële opening van de wandelroutes in samenwerking met Recreatieschap Drenthe en Toeristisch-Recreatief Coevorden (ToReCo).

De werkgroep, die voor de wandelingen heeft gezorgd, bestaat uit Wendelien Böttger, Harry Ruinemans, Riekus Hazelaar, Wim Vogelzang en Roelof Beek.

Foto: www.samendalen.nl