’t Haantje – De trajecten van het Cultuurpad van en naar ’t Haantje zijn vanochtend officieel geopend door burgemeester Renze Bergsma.

Voorafgaand was er een dorpsontbijt, waaraan ongeveer een kwart van de inwoners van ‘t Haantje deelnam. De burgemeester schoof ook aan Voorzitter Ard Remmerde van de Vereniging Plaatselijk Belang vond het zo’n geweldig initiatief, dat hij er wel een jaarlijks evenement van wil maken en hoopt dan nog meer inwoners te bereiken. Monica Smeets was betrokken bij het maken van de route en heette iedereen van harte welkom.

Eind april werd het cultuurpad ‘Van De Kiel tot Steenwijksmoer’ gepresenteerd. Het gaat om een wandelroute van 200 kilometer door de gemeente Coevorden. Het is één van de projecten in het kader van Coevorden Culturele Gemeente 2021-2022. De wandeling bestaat uit 23 etappes. Er zijn de komende maanden pad-in-de-kijker-weekends, waarin steeds routes centraal staat en er allerlei activiteiten zijn.

Dit weekend gaat het om de routes Papeloze Kerk (Slenerweg, Schoonoord)-’t Haantje, circa 7,5 km, en ’t Haantje-Bosbad Noord-Sleen, circa 6 km.

Na het ontbijt werd koers gezet naar het Oranjekanaal waar bij de visplek de officiële handeling plaatsvond. De burgemeester plaatste als eerste zijn voetafdruk, waarna velen zijn voorbeeld volgden. Zelfs een hond moest eraan geloven.

Een aantal aanwezigen ging daarna op pad voor de wandeling van ‘t Haantje naar Bosbad Sleen.

Activiteiten in het weekend

Ook zaterdag en zondag zijn er van 9.30 tot 12.30 uur diverse activiteiten langs deze route: voetstapkunst bij het Oranjekanaal, een creatieve kraam met onder andere happy stones bij het Kraterbosje, open huis bij biologische boerderij Weitkamp en het Blotevoetenpad.

Zie ook:

Cultuurpad geeft beeld van veelzijdigheid gemeente