Dalerpeel – Het was weer als vanouds, de strijd om de penaltybokaal voor de jeugd van NkvvProtos: spelers, keepers, scheidsrechters en toeschouwers. Muziek op de achtergrond en de heerlijke geur van de NkvvProtos-pannenkoeken. Voor de toekomstige winnaars stonden de bekers klaar. De wedstrijd vond woensdagavond plaats.

De activiteitencommissie had zich goed voorbereid. Met een aantal nieuwe kookplaatjes en voldoende krachtstroom begon het bakkersteam ruimschoots op tijd.

Alle teams van NKvvProtos deden mee aan de strijd. Bij de kabouters was het snel bekeken. Slechts één speler kon al zijn drie penalty’s omzetten naar goals. Sem Scholte was de winnaar. Bij de andere teams was wisselend succes te noteren. Waar spelers al wekenlang in training, er waren ook voetballers die nog nooit een penalty hadden genomen. Dat trainen geen garantie biedt, bleek wel uit het aantal rake én gemiste strafschoppen. Een aantal ballen belandde ver buiten het veld.

De winnaars waren: kabouters, Sem Scholte; JO11, Ryan Bisschop; MO19, Estelle Assen; JO12, Milo Bennink; JO19, Milan Lugies; JO8, Jacey Bisschop; JO15, Lars Smidt; JO9, Jens Bosman.

Daarna kon vanaf 21.00 uur de finale van de Europe Conference League tussen AS Roma en Feyenoord worden bekeken in de kantine.

Op de Facebookpagina van NKvvProtos staan nog veel meer foto’s. Tekst en foto’s: Klaas Veldhuis.