Dalen – Zoals Coevorden Nieuws op 2 april reeds berichtte, zijn Johan Scholten en Marthijs Wegdam per 1 mei de nieuwe eigenaren van het pand van het voormalige restaurant Cornelis aan de Hoofdstraat in Dalen. Toen was reeds bekend, dat de horecabestemming blijft.

De plannen zijn nu nader uitgewerkt. Zij hebben mooie plannen voor deze locatie. Johan en Marthijs laten weten, dat per 1 juni 2023 er ook weer een lunch, koffie en een drankje op het terras van Cornelis genuttigd kunnen worden.

Marthijs, Johan en Erik Esschendal spraken over Cornelis. Erik heeft ruime ervaring in de horeca. Hij is samen met zijn vrouw Marianne, hun zoon Jarne en Ilse Ruinemans uitbater van restaurant De Baander. Erik zag Cornelis als een mooie kans en legde zijn idee voor aan twee vrienden van hem, Erik en René Bulle. Zij liepen al langer met het idee om samen iets te ondernemen. Beide mannen hebben ruime ervaring in het bedrijfsleven in diverse financiële rollen. Met deze ervaring en de horecakennis van Erik Esschendal denken zij gezamenlijk de taken voor een horecabedrijf goed te kunnen verdelen. Ook de partners van Erik, René en Erik zijn erg enthousiast en staan er volledig achter.

Het idee is om per 1 juni een pop-upbrasserie te starten in het huidige pand met als voornemen om later door te gaan in het nieuwe pand. Hierbij wordt zoveel mogelijk samengewerkt met plaatselijke leveranciers. Zij zijn naarstig op zoek naar medewerkers.

Als gezamenlijke ondernemers en inwoners uit het dorp vinden zij het belangrijk dat er horeca op deze plek blijft en dat is ook een van de drijfveren om zich hiervoor gezamenlijk in te zetten.