Zweeloo/Dalen – Kleine eendaagse buitenfestivals voor maximaal 750 bezoekers zonder vaste zitplaats zijn vanaf zaterdag 14 augustus onder strikte voorwaarden weer mogelijk. Dat werd vandaag bekend.

Grotere evenementen zonder overnachting mogen nog niet. Dat betekent, dat er nog steeds onzekerheid is voor Sweelpop op vrijdag 20 augustus en het Pearl Village Festival/Weijdepop in Dalen van vrijdag 27 tot en met zondag 29 augustus. Op vrijdag 13 augustus is er weer een persconferentie.

Beide organisaties bekijken de situatie. Na overleg zullen zij bekendmaken wat er gaat gebeuren.

Het eendaagse festival Sweelpop telt veel meer dan 750 bezoekers. Dat geldt ook voor Pearl Village, een driedaags evenement zonder overnachting.

In Coevorden staat voor vrijdag 10 en zaterdag 11 september het tweedaagse Ganzenfestival op De Pampert op de agenda. Dat is ook een festival zonder overnachting.

Festivals die niet kunnen doorgaan, kunnen een beroep doen op het coronagarantiefonds. Evenementenorganisator ID&T heeft met zeker veertig andere festivalorganisatoren een kort geding aangespannen tegen het kabinet. Dat is voorlopig aangehouden. Meerdaagse festivals met overnachting mogen tot in ieder geval 1 september niet plaatsvinden.

Foto: Sweelpop in 2019 (© Esselien de Groot).

Sweelpop houdt de moed erin!

Pearl Village en Weijdepop gaan door met voorbereidingen