Coevorden – Vrijdagavond om acht uur was de start van de campagne ‘Mooier dan ooit’, een initiatief van het Nationaal Theaterfonds. De deuren van de theaters gaan weer open en dat wordt gevierd met deze campagne, genoemd naar een lied van Claudia de Breij.

De deuren van het Coevorder theater gaan ook weer open. Theater Hofpoort wilde dat wel van de daken schreeuwen en voegde vrijdagavond de daad bij het woord. De vrijwilligers waren voor dit speciale moment uitgenodigd op de Markt, want ook zij hebben het publiek gemist.

Boerhoorn

Burgemeester Bert Bouwmeester was zo vriendelijk om zijn medewerking te verlenen. Hij speelt normaliter trompet, maar voor deze gelegenheid blies hij de boerhoorn vanaf het balkon van het gemeentehuis. Daarvoor telden Saskia Kluwen, Anke Pepping en alle vrijwilligers van het theater af.

Vervolgens gaf de band Brúúnsma een kort optreden op het balkon. Het kon niet uitblijven: het eerste nummer was ‘Kom van dat dak af’. Na een half uur ging het gezelschap naar De Fabriek van Theater Hofpoort. Daar werden het nieuwe programma voor het komende half jaar en de nieuwe website gepresenteerd.

Programma

Het programma tot en met december is inmiddels vastgesteld. Alle voorstellingen staan op de nieuwe website van Theater Hofpoort. Vanaf nu zijn kaarten voor de voorstellingen te bestellen. Er zijn zowel voorstellingen in Theater Hofpoort in Hof van Coevorden (gemeentehuis) als in De Fabriek aan de Sint Jansstraat, maar ook maakt het theater uitstapjes. Enkele voorstellingen zijn doorgeschoven vanuit het afgelopen seizoen, maar er zijn ook nieuwe voorstellingen.

Op de Weeshuisweide wordt in ieder geval een evenement georganiseerd, samen met andere partijen.

De start van de activiteiten is op vrijdag 23 juli met Happen & Grappen bij hotel/grand café LiBo in Aalden. Na een hamburger van de barbecue en een drankje is het tijd voor grappen. De Comedy Camper komt naar Aalden met cabaretiers en comedians. Het programma ziet er verder als volgt uit: zo. 15 aug. Daoler Tuun, Vive la Chanson met Inge Tibben en muzikanten; vr. 3 sept. Klapstoelkabaret bij Miss Tuinboon in Gees; vr. 1 en za. 2 okt. Vuile Huichelaar; vr. 8 okt. Debby Petter; za. 9 okt. Dilana & Jeff Zwart; vr. 15 okt. Kirsten van Teijn; za. 16 okt. Mart Hillen; za. 23 okt. Comedy Café Live; za. 24 okt. synagoge, Thirza van Til; vr. 29 okt. Martine Sandifort; za. 13 nov. Jan Beuving; zo. 14 nov. Cor Bakker en Fay Claassen; vr. 19 nov. Martijn Kardol; za. 20 nov. Jennie Lena sings Michael Jackson; zo. 21 nov. Het Muizenhuis; za. 27 nov. Oscar Arnold; za. 11 dec. SYA, a bright starry night; zo. 12 dec. BJ Hegen Bluesband; do. 16 dec. Jacob Spoelstra.