Dalen – De projectgroep ‘Nei Naoberschap Dalen’ is al een tijdje bezig met de voorbereidingen, maar vanochtend vond de officiële start plaats op de parkeerplaats van De Waag in Dalen.

Wethouder Joop Brink gaf het startsein door een korte toespraak. “Naoberschap is van fundamenteel belang voor de samenleving. Bovendien is het mooi om elkaar te treffen. Naoberschap is er van oudsher al, maar is nu in een modern jasje gegoten. Ik wens Dalen veel genoegen met het naoberschap.”

De projectgroep bestaat uit Albertje Wilting, Henk van der Wal, Ina Venema en Ieneke Bouwers. Veel mensen in Dalen kennen elkaar wel en zijn best bereid de helpende hand toe te steken. Uit de dorpsvisie bleek, dat veel mensen niet weten waar zij kunnen aankloppen als zij hulp nodig hebben. Daarbij wil ‘Nei Naoberschap Dalen’ een verbindende rol spelen.

Veel aanvragen

Om nog meer bekendheid aan het initiatief te geven, stonden de leden van de projectgroep vandaag bij de PLUS in Dalen. “We hebben”, vertelt Ieneke Bouwers, “nu elf vrijwilligers. We hopen nu, dat dat aantal vandaag gaat groeien. We hebben namelijk al veel aanvragen uit alle lagen van de bevolking. We hebben diverse aanvragen voor tuinonderhoud. We gaan kijken of we een poule van vrijwilligers kunnen maken, die dat voor haar rekening wil nemen.” Zij vervolgt: “Het is de bedoeling, dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen, dat is ook de opdracht van de overheid. Veel mensen willen dat zelf ook het allerliefst.”

Hulpvragen kunnen betrekking hebben om bijvoorbeeld het doen van boodschappen, vervoer naar huisarts, ziekenhuis, een praatje maken en koffiedrinken, samen activiteiten ondernemen, wandelen, tuinonderhoud en ondersteuning bij studie en klusjes. Het gaat niet om professionele hulp, die hoort bij de professionals.

Voor informatie en aanmelding als vrijwilliger: Albertje Wilting, 06-13965444 en Ieneke Bouwers, 06-12591176 of via e-mail: neinaoberschapdalen@outlook.com.

Meer informatie over ‘Nei Naoberschap Dalen’ staat op deze website. De brochure is hier te downloaden. Vorig jaar is reeds een zorgboekje uitgebracht met veel informatie.