Coevorden – Het jubileumfeest van BSV Tuindorp is van start gegaan. Voorzitter Theo Bosch heette in de feesttent bij het clubgebouw alle aanwezigen van harte welkom. Hij zette speciaal Leidy van Nuil en Hennie Bos in het zonnetje: zij hebben gezorgd voor de tentoonstelling in het clubgebouw. De dank ging gepaard met een bloemetje. Daarenboven bedankte hij Leidy, die meer dan twintig jaar het archief verzorgde. Zij stopt daar nu mee, maar blijft actief. Zij gaat de website van de BSV onderhouden. Haar inzet werd beloond met een luid applaus.

Burgemeester Renze Bergsma feliciteerde de BSV met het jubileum en hij riep de aanwezigen op om vrijwilliger te worden in hun eigen wijk. “Mensen als Theo Bosch en zijn medebestuursleden Jolanda en Hennie zijn goud waard en zij kunnen best wat hulp gebruiken.”

Daarna ging de fototentoonstelling open en meteen was daarvoor veel belangstelling. Er zijn talloze foto’s, krantenknipsels en andere materialen. De tentoonstelling is ook morgen (14.00-19.00 uur) en zondag (13.00-17.00 uur) geopend.

Zaterdag is er van 14.00 tot 17.00 uur een kinderfeest en van 20.00 tot 24.00 uur is er een feestavond met Jan Spijkerman, Raymond Smit, Orlando Uitenwerf en Tinus Hoekstra. De activiteiten op zondag beginnen om 13.00 uur met een lunch, daarna is er een gezellig samenzijn tot 17.00 uur.

Hoofdfoto: Leidy van Nuil en Hennie Bos.