Coevorden/regio – Er samen voor zorgen dat meer inwoners (jong en oud) in onze gemeente met plezier kunnen bewegen in een gezonde omgeving. Dat is de uitdaging binnen het Sport- en Preventieakkoord ‘Gezond Coevorden’.

De gemeente is samen met partners vanuit sportverenigingen/aanbieders, onderwijs, maatschappelijke instellingen en zorg en welzijn aan de slag gegaan. Alle plannen staan in het conceptakkoord op de website van Sport Drenthe.

De verwachting is, dat dit jaar kan worden gestart met het uitvoeren van de doelen en ambities uit het akkoord. De gemeente is blij met alle partijen, die zich reeds hebben aangesloten bij het Sport- en Preventieakkoord. Er zijn zes ambities: gezond in Coevorden, vitale sport- en beweegaanbieders, sport en bewegen voor iedereen, sport/preventie/onderwijs, Coevorden op de kaart en een duurzame infrastructuur voor sport en bewegen.

De gemeente zou het fijn vinden als meer partners zich aansluiten. Dus wie iemand kent of graag wil dat een organisatie bijdraagt aan een van deze ambities of suggesties heeft, is welkom om mee te doen. Dat kan tot 24 april via deze link.

De gemeente hield reeds bijeenkomsten op 10 december in Coevorden en op 3 februari in Sleen, waarvoor grote belangstelling was. Bovendien meldden zich daarbij vele partners aan om een bijdrage te leveren.

Lees ook:

Veel belangstelling voor bijeenkomst sport- en preventieakkoord