Coevorden – BSV Tuindorp bestaat maar liefst 75 jaar en dat wordt gevierd van vrijdag 29 september tot en met zondag 1 oktober met een gevarieerd programma.

“We hebben eerst”, vertelt voorzitter Theo Bosch, “op vrijdagavond om acht uur de opening van het feestweekend en een receptie. Daarvoor zijn ook de andere BSV’s in Coevorden, de gemeente, Domesta en Maatschappelijk Welzijn uitgenodigd. Bovendien is dan tot 22.00 uur de tentoonstelling van 75 jaar BSV Tuindorp te zien.” Hij vervolgt: “Op zaterdag is er van 14.00 tot 17.00 uur een kinderfeest met springkussens, ballonwedstrijd, schminken en patat en van 20.00 tot 24.00 uur is er een feestavond met Jan Spijkerman, Raymond Smit, Orlando Uitenwerf en Tinus Hoekstra.” Penningmeester/secretaris Jolanda Everts maakt de agenda af. “We hebben op zondag om 13.00 uur eerst een lunch en daarna is er een gezellig samenzijn tot 17.00 uur.”

De tentoonstelling is op zaterdag van 14.00 tot 19.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur te zien. De tentoonstelling is verzorgd door Leidy van Nuil.

De start van de BSV Tuindorp was dus in 1948. Twintig jaar geleden, bij het 55-jarig bestaan, is een prachtig boek van de hand van Leidy van Nuil en Hennie Bos uitgegeven waarvan veel exemplaren zijn verkocht. Het eerste bestuur bestond uit de heren Bruins (voorzitter), Cremer, Duyn, Hollander, Slot, Knol en Bennink. In 1956 werd het eerste clubgebouw geopend aan de J.C. Homanstraat. Inmiddels is het wijkgebouw al weer jaren gevestigd aan de Wethouder Donkerstraat nadat oude woningen waren vervangen door nieuwbouw.

“We hebben vaak wat te doen”, vertelt Jolanda. “We hebben kaartavonden en iedere maand is er iets voor de jeugd. Ook hebben we biljart- en dartavonden en komt hier de bridgeclub bijeen. Voor zaterdag 11 november van 11.00 tot 19.00 uur staat het Ganzendarttoernooi weer op de agenda. En we verhuren het clubgebouw regelmatig voor feestjes.”

Tot slot wil Theo Bosch nog wel kwijt, dat de gemeente goed voor de BSV’s in Coevorden zorgt. “We krijgen jaarlijks een bepaald bedrag per wijkbewoner.”

Tuindorp heeft maar liefst drie Facebookpagina’s: BSV Tuindorp Coevorden en twee groepen voor wijkbewoners: Tuindorp om te blijven en Tuindorp door de jaren heen, die al jarenlang worden beheerd door Leidy van Nuil.

Foto: Google Maps