Diphoorn/Sleen – Trialclub Zuidoost-Drenthe houdt zondag 8 oktober onder auspiciën van de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motorrijdersvereniging) de voorlaatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) en Nederlands Kampioenschap Jeugd (NKJ) Trial op de trialbaan aan de Meulenkampweg 1a in Diphoorn. Dit betekent dat de Nederlandse top uit alle klassen te zien is.

Trial is een spectaculaire sport waarbij motorrijders, jong en oud, vier rondes van acht tot tien proeven (non-stops) moeten rijden waarbij afhankelijk van de ervaring de moeilijkheidsgraad oploopt van ‘lastig’ voor beginners tot ‘vrijwel onmogelijk’ voor de specialisten. Rijders in de hogere klassen moeten soms enorme sprongen maken, soms vanuit stilstand, om de non-stops te kunnen volbrengen.

Tijdens het rijden van de proeven word gecontroleerd of de rijder met zijn voeten de grond raakt, stilstaat of anderszins fouten waarvoor hij of zij strafpunten krijgt. De rijders met de minste strafpunten gaan uiteindelijk met de prijzen naar huis. De uitslag van deze wedstrijd telt mee voor het KNMV Open Nederlands Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap Jeugd.

De leeftijd van de rijders varieert van 4-40 jaar en in de open klasse rijden zelfs nog oudere deelnemers mee. In het NKJ rijden trialisten van 4-18 jaar waarbij sommigen al veertien jaar ervaring hebben.

Het parkeren en de entree zijn gratis, volg de borden en eventuele aanwijzingen van de officials. De wedstrijden duren van 10.00 tot circa 16.00 uur. Meer informatie is te lezen via deze link op de website van de trialclub.