Coevorden – Het was zondagmiddag hartstikke druk in het centrum tijdens ‘Kerst in de binnenstad’. Tijdens deze koopzondag waren er vele activiteiten: het Dickensfestijn, een kerstmarkt en de sing-along en allerlei optredens.

Zo’n 75 Dickensfiguren liepen rond in het centrum en enkele winkeliers waren gehuld in passende kleding. Een hele organisatie, maar het zag er prima uit.

Op diverse plaatsen stonden kraampjes met glühwein en flammkuchen te verkrijgen zijn, evenals andere heerlijke hapjes en drankjes. De kerstman was ook van de partij en er reed een fraaie arrenslee door de stad. Verder waren er optredens van kinderkoor Kids Sound uit Sleen, de Moorbloazers uit Nieuw-Schoonebeek, Sweelodie uit Zweeloo en zangkoor Gaia.

Later begon het wat te regenen. Een aantal mensen haakte helaas af, maar toch waren er velen die zich daardoor niet lieten afschrikken.

Rond half vier begon op de Weeshuisweide de sing-along met optredens van K&M, bestaande uit Karin Levin en Monique van der Ster, popkoor Sing & Swing mee, Mark Bouwers & Nick Arends, Hannah Mae, Tony Neef en pianist Reinout Douma.

Die zongen allemaal de sterren van de hemel terwijl het publiek uit volle borst meezong. Om half zes was de finale, waarbij alle artiesten en het publiek gezamenlijk ‘Do they know it’s christmas time’ zongen.

De activiteiten werden mogelijk gemaakt door de organisatie van het Dickensfestijn, Stad Coevorden, Theater Hofpoort, de gemeente Coevorden en Centrummanagement Coevorden.