Regio – De tijdelijke tentoonstelling ‘Gezichten van de bevrijding’ op vijf locaties is nog tot en met augustus te zien. Omdat de viering van 75 jaar vrijheid afgelopen jaar niet kon doorgaan, is besloten deze tentoonstelling te houden. Hiermee krijgen de mensen uit de regio, die een rol speelden in de oorlog en bij de bevrijding een gezicht. Het project kwam tot stand door samenwerking van historische verenigingen in de gemeente Coevorden, Samtgemeinde Emlichheim en Heimatverein Emlichheim.

Locaties

De tijdelijke tentoonstellingen zijn te zien op de volgende locaties: Gees, voormalige basisschool, Wethouder H Euvingstraat 6, di. do. za. 11.00-16.00 uur; Sleen, Dorpskerk, Brink 7, ma. t/m za. 11.00-16.00 uur; Dalen, museummolen Jan Pol, Molenwijk 8, di. t/m do. en za. 13.30-16.30 uur; Coevorden, Bentheimerstraat 13, wo. t/m vr. 13.30-16.00 uur; Emlichheim, Haus Ringerbrüggen, Hauptstrasse 24, za. en zo. 15.00-17.30 uur (alleen het laatste weekend van de maand).

Fietsroutes en wandelroute

Er is een speciaal informatie- en routeboekje uitgebracht. Daarin staan bovendien vier fietsroutes, die de locaties aan elkaar verbinden. Dit boekje is gratis verkrijgbaar bij de kantoren van Tourist Info, de bibliotheken in de gemeente Coevorden en op de vijf locaties. De openingstijden van de kantoren van Tourist Info zijn hier te vinden.

In het boekje staat bovendien een wandelroute, die gaat door en rond het centrum van Coevorden langs elf panelen met foto’s. De foto’s zijn op de bewuste locatie gemaakt en tonen ook de huidige situatie. Historische Vereniging Stadt en Heerlickheydt Covorden heeft deze wandeling voorbereid en gerealiseerd.

Zie ook:

Tentoonstelling ‘Gezichten van de bevrijding’ geopend