Coevorden – Op de parkeerplaats Molenbelt wordt woensdag 30 augustus een zeven meter hoog kunstwerk geplaatst en gedoopt. In mei werd het kunstwerk op schaal gepresenteerd tijdens een raadsvergadering.

Het kunstwerk wordt die ochtend aangevoerd vanuit het Friese plaatsje Ferwert. Daar is de werkplaats van kunstenaar en maker van het werk Hans Jouta. Op de plek van het kunstwerk stond tot 1940 korenmolen De Meulenbelt. Het was een achtkantige stellingmolen, eigendom van de gebroeders Jan en Johan Belt. De molen werd oorspronkelijk in 1751 gebouwd en volgens de gevelsteen in 1869 herbouwd.

Hans Jouta maakte het kunstwerk van cortenstaal, een stoer en ambachtelijk materiaal. De korenaar refereert aan de korenmolen. Bovenop de korenaar staat een klein molentje. Het markeert de parkeerplaats en de historie van de Molenbelt.

Welkom

Na een tocht van zo’n 130 kilometer arriveert de vrachtwagen met het kunstwerk tussen 11.00 en 11.30 uur op de Molenbelt. Kunstenaar Hans Jouta is dan ter plekke. De plaatsing gebeurt met een grote hijskraan. De verwachting is dat het kunstwerk er rond 12.30 uur staat. Wethouder Erik Holties zal dan na een toespraak het kunstwerk op gepaste wijze ‘dopen’. Iedereen is welkom om de plaatsing en het dopen van het kunstwerk bij te wonen. Vanaf 11.00 uur is er een muziek en staat er een poffertjeskraam.

De kosten voor het kunstwerk waren reeds opgenomen in het investeringsbedrag van 420.000 euro voor de uitbreiding van het parkeerterrein en het aanbrengen van groen.