Dalen – Ook dit jaar zet Team Turfrunners uit Dalen haar beste beentje voor tijdens de Roparun van aankomend weeken. Na twee koppelbedden voor Zorggroep Treant vorig jaar, loopt het team nu VR-brillen bij elkaar die gebruikt kunnen worden in de palliatieve zorg van Treant. Komende zondagochtend is de overhandiging van de cheque in woonzorgcentrum Selkersgoorn in Dalen door het team en burgemeester Renze Bergsma aan vertegenwoordigers van Treant.

Voor het bedrag kan Treant zes VR-brillen aanschaffen die gebruikt gaan worden in de palliatieve zorg aan mensen met kanker. Vrelaxen (Virtual Reality-ontspannen) sluit goed aan op de palliatieve zorg. Spanning, angst, somberheid en pijn hebben een grote invloed op het welbevinden van mensen, ook in de laatste levensfase. “Als we dit kunnen wegnemen en we kunnen bijdragen aan een beter mentaal/fysiek welbevinden dan is het doel bereikt voor onze patiënten”, aldus Treant.

Foto: De uitreiking van de cheque voor koppelbedden, vorig jaar in Dalen.

Hieronder staan de links naar eerder verschenen artikelen over de activiteiten van dit jaar in Sleen, Dalen en Coevorden.

Feestelijke doorkomst Roparun: ook in Coevorden

Ook warm onthaal voor Roparunners in Sleen

Turfrunners maken zich op voor Roparun; sportdag op ’t Grootveld