Dalen – Het team Turfrunners-Roparun uit Dalen maakt zich op voor de jaarlijkse Roparun in het pinksterweekend van zaterdag 27 tot en met maandag 29 mei.

Goed doel

Het team doet al voor de elfde keer mee aan de run voor het goede doel: palliatieve zorg voor mensen met kanker. Net als voorgaande jaren is er een goed doel vanuit dit team. Ditmaal worden zes virtual realitybrillen uitgereikt. Met zo’n vr-bril, zo is de ervaring, krijgt de patiënt rust en kan even ontsnappen aan de harde werkelijkheid van het ziek zijn. “Wij hebben”, vertelt Martijn Schonewille van De Turfrunners, “een aanvraag voor 10.000 euro bij de Roparun gedaan en die is toegekend.” Burgemeester Renze Bergsma, ambassadeur van de Roparun, zal de brillen uitreiken aan zorggroep Treant tijdens de doorkomst in Dalen.

Daler sportdag

De deelnemende teams aan de Roparun starten zaterdag 27 mei vanaf Vliegveld Twente bij Enschede. De teams komen ‘s avonds voor de eerste keer door Coevorden. Na een noordelijke lus komen zij terug in Zuidoost-Drenthe. Vanaf Sleen lopen zij via Dalerveen richting Dalen. Zij gaan linksaf de Vliers op om vervolgens het sportpark op te gaan.

Daar is die dag van 9.00 tot 14.00 uur een Daler sportdag. “In ieder geval zijn aanwezig VV Dalen, Volleybalvereniging Dalen, loopgroep Codac en dansgroepen van de gymvereniging. Er worden allerlei sporten en spelletjes aangeboden en er is muziek”, aldus Martijn.

Basiskamp

“Nieuw voor Dalen is dat vijf teams hun basiskamp inrichten op ‘t Grootveld”, vervolgt Martijn. “Zij zijn het hele weekend op ‘t Grootveld om de noordelijke lus van de Roparun te bedienen en maken gebruik van de faciliteiten op ‘t Grootveld.

Aanmoedigen

Iedereen is die dag welkom op ‘t Grootveld om de teams aan te moedigen. De Turfrunners is team 328, hun aankomst wordt uiteraard aangekondigd. Ook teams uit de gemeente Coevorden zijn het nieuwe team De Kasteelrunners uit Coevorden (team 223) en ‘oude rot in het vak’ team 141, Sleen4life. Ook langs de route is het natuurlijk mooi om de teams aan te moedigen. Na ‘t Grootveld gaat de route via de parkeerplaats naar de Dalerveensestraat en vervolgens via de Luunkamp, De Kamp, Emmerweg en Verbindingsweg en door woonzorgcentrum Selkersgoorn. De route gaat daarna via de Burgemeester Fonteinstraat en Hoofdstraat naar Coevorden, dat voor de tweede keer wordt bezocht.

Fysiotherapeut

Het team van De Turfrunners was snel voor elkaar. “Het team bestaat uit acht lopers, vier fietsers, cateraars, drie fysiotherapeuten, twee chauffeurs, twee navigators en ikzelf ben vliegende keep”, aldus Martijn. “We zouden nog wel een extra fysiotherapeut kunnen gebruiken.”

De teams starten op zaterdag 27 mei en de finish is op tweede pinksterdag op de Coolsingel in Rotterdam. “Het afwijkende dag- en nachtritme maakt het zwaar, maar we hebben gelukkig veel ervaring in het team om de nieuwelingen te begeleiden.”

Onlangs hield het team De Turfrunners al Fietsen met Bestek voor het goede doel. Voor aanstaande donderdag, Hemelvaartsdag staat dauwtrappen op de agenda.

Meer informatie over de Roparun en de route staat op de website van de Roparun. Op de Facebookpagina van Turfrunners-Roparun staat het laatste nieuws.

Foto: de ontvangst in Selkersgoorn vorig jaar.

Dauwtrappen met De Turfrunners