Coevorden – Ook in Coevorden wordt gezorgd voor een feestelijke doorkomst van de teams van de Roparun dankzij de familie Hoegen. De totale opbrengst van de Roparun is bestemd voor palliatieve zorg voor mensen met kanker.

In Coevorden is er zelfs tweemaal een doorkomst. De eerste keer is op zaterdag 27 mei aan de Rhododendron in De Heege. De teams komen langs tussen 16.30 en 23.00 uur. Het gaat hier om teams van de noordelijke route. Totaal zijn er 216 teams, verdeeld over de noordelijke en zuidelijke route. Tijdens deze eerste doorkomst zorgen Alie Boonstra en Tonny Janssen voor de muziek. Onder de teams is een nieuw team uit Coevorden: De Kasteelrunners (team 223). Daarenboven zijn er nog twee teams uit de gemeente: De Turfrunners uit Dalen (team 328) en Sleen4life (team 141) uit Sleen.

De volgende dag, zondag 28 mei (eerste pinksterdag) worden de teams tussen 10.00 en 17.00 uur onthaald op de Markt door de Schutterij van Koeverden en de Miss en Mini-Miss Ganzenhoedster en Mini-Mister Ganzenhoeder. Niet alleen treden Alie Boonstra en Tonny Janssen op, ook de band SmitVrees is van de partij. Er is een grote verloting met mooie prijzen en hopelijk is het mooi weer, zodat het goed toeven is op de terrassen.

Hoofdfoto: de doorkomst van Sleen4life, vorig jaar in De Heege.