Dalen/Emmen – Team De Turfunners uit Dalen droeg donderdagavond in woonzorgcentrum Holdert in Emmen twee koppelbedden over aan medewerkers van Treant Zorggroep. Het geld ervoor werd in juni bij elkaar gelopen door De Turfrunners tijdens de Roparun.

De koppelbedden worden vooral gebruikt in de palliatieve zorg, maar ook in andere situaties waarbij mensen naast elkaar willen slapen. Dankzij deze techniek kan een eenpersoonsbed in een handomdraai worden omgezet in een volwaardig tweepersoonsbed. “Een koppelbed biedt mensen de gelegenheid om écht bij elkaar te zijn op de momenten die ertoe doen’, zegt Rinie Huitema, palliatief consulent bij Treant.

De twee koppelbedden zullen worden gebruikt in woonzorgcentrum Holdert en het Scheperziekenhuis in Emmen. Ook Saskia Schnoing, locatiehoofd van Holdert, is erg te spreken over de donatie van de Turfrunners. “Inmiddels hebben we binnen onze organisatie een aantal koppelbedden. Door deze twee bedden kunnen we nog meer naasten dat extra beetje zorg geven.”

De Turfrunners willen graag laten zien dat ook lokale projecten gefinancierd kunnen worden door de Roparun. Teamcaptain Martijn Schonewille van De Turfrunners: “De Selkersgoorn in Dalen van Treant is inmiddels bijna de thuishaven van De Turfrunners geworden en ook op andere Treantlocaties zijn we met onze acties al diverse keren warm onthaald. Het is mooi om op deze manier wat terug te kunnen doen. Belangrijkste is dat het geld dat alle teams jaarlijks ophalen bij de verschillende doelen terechtkomt bij het goede doel, de palliatieve zorg voor mensen met kanker.’

Wethouders Raymond Wanders van de gemeente Emmen en Joop Slomp van de gemeente Coevorden waren aanwezig bij de overhandiging van de koppelbedden. Beide wethouders hebben zorg en/of gezondheid in hun portefeuille.