Coevorden – In De Nieuwe Veste werd zaterdag de regionale First Lego League gehouden. Het was voor de tweede keer, dat de regiofinale voor de regio Drenthe-Zuid in Coevorden werd gehouden in samenwerking met het Drenthe College.

Maar liefst 27 teams gingen de strijd met elkaar aan. Het thema was ditmaal ‘City Shaper’. Anno 2019 hebben dorpen en steden te maken met problemen als transport, bereikbaarheid en natuurrampen. De deelnemende teams worden aangezet tot het bedenken van creatieve oplossingen

Bij dit evenement strijden teams van basisscholen en het voortgezet onderwijs tegen elkaar met zelf gebouwde robots van LEGO. Daarnaast waren er activiteiten, die te maken hebben LEGO en techniek.

De winnaar van deze regio gaat door naar de Benelux-finale op zaterdag 25 februari 2020 in Breda. Wie daar de winnaar wordt, mag deelnemen aan de vierdaagse wereldwijde Word Festival finale in Detroit (Michigan, VS) van 25 tot 28 april 2020.

Teams

Tot de 27 teams behoorden teams mee van De Nieuwe Veste in Coevorden (De Koteletjes, Lego Leaders en City Rovers) en van de BWB-school uit Dalen (The Lego Sockets en The World Improvers), de Markeschool uit Wachtum (De Opruimmarkers) en de Stidalschool uit Dalerveen (Stidal League). Daarnaast waren er teams van de Wilhelminaschool, Parkschool en Buitenvreeschool. Het team ‘World Improvers’ van de BWB-school won daarbij een prijs.

De First Lego League is een wedstrijd voor kinderen tussen de 9 en 14 jaar die de maatschappelijke rol van wetenschap en technologie in de maatschappij onderzoekt. De deelnemers worden uitgedaagd om te denken als echte wetenschappers en technici. Zij moeten onder andere onderzoeken, bouwen, samenwerken, programmeren en presenteren.