Coevorden – Het centrum van Coevorden staat op zaterdag 21 en zondag 22 december een druk weekend te wachten.

Zaterdag 21 december staat in het teken van het ijzerkoekenoproer, de volgende dag is er volop kerstsfeer in de binnenstad. Onderdelen zijn het Dickensfestijn Coevorden, straattheater, een kerstmarkt en de sing-along. Er is heel veel te doen van 13.00 tot 17.00 uur tijdens deze koopzondag.

In het centrum lopen zo’n 75 Dickensfiguren en aan de de Friesestraat is een winkelpand ingericht als Charles Dickenshuis. De activiteiten in Stad Coevorden zijn mede mogelijk gemaakt door Centrummanagement Coevorden.

Her en der staan kraampjes waar glühwein en flammkuchen te verkrijgen, evenals andere heerlijke hapjes en drankjes. Kinderen kunnen gratis pannenkoekjes bakken. Iedereen kan op de foto met de kerstman en bij geschikt weer rijdt er een arrenslee met Friese paarden. Tijdens de middag is er muziek en zang van kinderkoor Kids Sound uit Sleen, de Moorbloazers uit Nieuw-Schoonebeek, Sweelodie uit Zweeloo, zangkoor Gaia en er staat een draaiorgel.

Houd voor alle laatste nieuwtjes en leuke acties de Facebookpagina van het Dickensfestijn in de gaten.

Sing-along

Op de Weeshuisweide is van alles te doen in samenwerking met Theater Hofpoort. Er is een sing-along (meezingconcert) met vele artiesten. De gemeente is present met de laatste informatie en er is een meet & greet met Maya de Bij.

Vele artiesten

De sing-along begint om 15.30 uur met optredens van K & M, Mark Bouwers & Nick Arends, Hannah Mae, Sing & Swing en Tony Neef. De finale is om 17.30 uur, waarin iedereen samen ‘Do they know it’s Christmas Time’ zingt.

K&M (zie hoofdfoto) bestaat uit de zangeressen Karen Levin en Monique van der Ster. Net als vorig jaar zijn zij van de partij om de sing-along elkaar te praten en het publiek mee te slepen in hun enthousiasme en zang.

De man aan de piano is Reinout Douma. Hij stond al eerder op het podium op de Weeshuisweide samen met Bert Visscher en een deel van het Noordpoolorkest. Tijdens de sing-along begeleidt hij onder meer Tony Neef.

Mark Bouwers & Nick Arends uit Coevorden zijn twee muzikale vrienden die elkaar al hun hele leven kennen. Ze zitten samen in de band ‘In a Lifetime’ en treden regelmatig als duo op.

Hannah Mae uit Weerdinge is een jonge singer-songwriter bij wie de muziek in het bloed zit. Hannah Mae heeft in 2019 geschreven met onder andere Daniël Lohues en Ilse DeLange. Zij is genomineerd voor de Cultuurprijs Emmen en tekende onlangs een contract bij Spark Records, het label van Ilse DeLange.

Popkoor Sing & Swing laat ook van zich horen. Onlangs stond het koor nog in een twee keer uitverkocht Theater Hofpoort.

De finale van deze sing-along wordt verzorgd door Tony Neef. Hij was leadzanger in Jeans 2, 3 en 4 en in de Jeans-televisie specials. Met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht speelde hij in On The Air en Songfestival in Concert. In een indrukwekkend aantal musicals speelde hij prachtige rollen zoals in Evita, Miss Saigon, Chicago, Saturday Night Fever, Les Misérables en Beauty and the Beast. Verder speelde hij een gastrol in bijvoorbeeld GTST.

Lees ook:

Update: Centrum Coevorden barst van activiteiten op 22 december