Coevorden – Tarikh Janssen, bekend van de televisieseries Flikken Maastricht, Van God Los en Papadag, speelt zaterdag 20 januari in Theater Hofpoort ‘Sonny Boy’ (try-out) naar het bekende boek van Annejet van der Zijl.

Tarikh speelde eerder in films als ‘Onze jongens’ en ‘Mannen van Mars’ en ook speelde hij in het theater in onder meer de producties ‘King Lear’ en ‘Hamlet’.

Tarikh Janssen laat Rika en Waldemar Nods door de ogen van hun zoon Waldy tot leven komen. Toen Waldy veertien was, werden zijn ouders Rika en Waldemar door de Tweede Wereldoorlog uit zijn leven gerukt. Als jongen werd hij vervolgens heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden bij wie hij zich nooit thuis voelde. Als dertiger hoopt hij een basis te vinden in de verhalen over zijn Nederlandse en Surinaamse ouders. Waarom was hij hun Sonny Boy?

Bekroningen boek ‘Sonny Boy’

Van het boek van Annejet van der Zijl zijn in Nederland ruim 750.000 exemplaren verkocht. Sonny Boy is in allerlei talen vertaald, is momenteel een bestseller in de Verenigde Staten onder de titel The Boy Between Worlds en sleepte diverse nominaties en bekroningen in de wacht. Het boek staat in de top tien van populaire boeken op middelbare scholen. Reeds eerder werd het boek verfilmd door regisseuse Maria Peters. Het boek was eind vorig jaar het thema van ‘Nederland Leest’.

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er om 19.00 uur een inleiding in de Tuinzaal in het gemeentehuis. Aanmelden is niet nodig. De voorstelling ‘Sonny Boy’ begint om 20.15 uur. In samenwerking met Solo Stories verloot Theater Hofpoort een boek onder de bezoekers.

‘Sonny Boy’ is een productie van Solo Stories, die al diverse malen heel succesvol optrad in Theater Hofpoort. Voorstellingen als ‘Nu ik je zie’, gebaseerd op het boek van Merlijn Kamerling over zijn verhouding tot zijn vader Antonie, ‘In het licht’ naar het autobiografische boek ‘Mijn ware verhaal’ van Karin Bloemen, PAAZ, ‘Emma wil leven’ en ‘Doet sneeuw pijn’ maakten indruk.

Kaarten

Leden van Bibliotheek Coevorden krijgen korting op het tweede kaartje. Kaarten zijn te bestellen via deze link op de website van Theater Hofpoort en zijn te koop bij de theaterkassa in het Cultuurhuis aan Kasteel 3, elke vrijdag van 13.00 tot 16.00 uur geopend. De kaartprijs is inclusief koffie/thee. Deze productie is onderdeel van ‘In de kijker’, een serie van drie toneelstukken in het theater. Voor alle drie voorstellingen geldt een gereduceerde prijs.

Foto: Annemieke van der Togt