Coevorden – Met het einde van de competitie in zicht, heeft Raptim de laatste 3 wedstrijden goede zaken gedaan. Ook tegen Gasselternijveen werd weer een klinkende overwinning geboekt.

Rechtstreekse degradatie is hiermee voorkomen. De extra degradatiemaatregelen via de derde en vierde plaats van onderen zijn echter nog steeds een adder onder het gras. Op een hobbelig veld speelden Raptim en de thuisclub een slordige eerste helft met veel balverlies en weinig doelpogingen. Toch kwam Raptim in de 24e minuut op voorsprong. Een goede voorzet van Thijmen Kootstra werd prachtig en onhoudbaar door Laurens Meppelink ingekopt: 0-1. Vijf minuten later had Laurens pech toen een onverwachte kopbal via de binnenkant van de paal het veld weer in rolde. Vlak voor rust werd de geblesseerdeThijmen Kootstra vervangen door Stijn van de Griend.

Na rust liet Raptim zich direct van de betere kant zien en zette de wedstrijd binnen tien minuten op zijn kop. In de 50e, 55e en de 60e minuut zette Raptim de stand op 0-4. Stan Meppelink en tweemaal Laurens Meppelink waren de doelpuntenmakers. Vanaf dit moment had Raptim de wedstrijd volledig onder controle. Trainer Bert Doldersum zette alle mogelijke wisselspelers in; tot scoren kwam het niet meer. Ook Raptim-doelman Kay de Groot werd niet meer op de proef gesteld.

Raptim kan zich nu gaan opmaken voor een strijd waarin degradatiewedstrijden, maar ook zeker promotiekansen via de derde periode, tot de mogelijkheden behoren.

Tekst: Jan Ambergen. Foto’s: Patrick de Groot.