Coevorden – In Stedelijk Museum Coevorden zijn de mooiste verhalen uit de geschiedenis van Coevorden te ontdekken. Dit kan echter alleen door de inzet van de vrijwilligers. Het museum wil graag het vrijwilligersteam uitbreiden en is op zoek naar mensen die hun steentje willen bijdragen aan het museum.

Stedelijk Museum Coevorden is gevestigd in Het Arsenaal aan Haven 4, een prachtig gebouw waar het verleden voelbaar is. Als vrijwilliger kun je fungeren als baliemedewerker en/of gids. De baliemedewerker is hét gezicht en eerste aanspreekpunt voor de bezoeker. Deze medewerkers zijn verantwoordelijk voor de ontvangst en de verkoop van entreebewijzen. Daarnaast geven zij informatie over de historie van de stad Coevorden. De gids verzorgt rondleidingen door het museum en het kasteel.

Vrijwilligers mogen het museum gratis bezoeken met een introducé. Zij krijgen een pasje waarmee zij alle andere Drentse musea gratis kunnen bezoeken. Om de onderlinge band te versterken zijn er elk jaar een personeelsuitje en een kerstborrel.

Wie interesse heeft of meer informatie wil, kan mailen naar directeur@museumcoevorden.nl. Meer informatie over het museum staat op de website.