Gemeente Coevorden – Vandaag wordt de hele gemeente Coevorden in één dag schoongemaakt. Vrijwilligers, bedrijven, ambtenaren en circa 1300 leerlingen van 21 basisscholen in de hele gemeente zijn aan de slag om zwerfafval op te ruimen. De start vond plaats op het schoolplein van basisschool De Schutse in Aalden.

Burgemeester Renze Bergsma, Nico met zijn kliko en enkele kinderen gaven op enthousiaste wijze met luid gejuich het startsein. Kinderen van De Schutse en De Anwende hadden zich verzameld op het plein. Na de aftrap gingen de kinderen aan de slag. “Moeder Natuur laat wel eens een traantje om al het zwerfafval, maar vandaag gaan we Moeder Natuur een handje helpen”, aldus de burgemeester.

De actie is een initiatief van de gemeente Coevorden, Rijkswaterstaat en de Rubbiz Foundation. Het doel van ‘Gemeente Coevorden in één dag schoon’ is om bewustwording te creëren. Het is één van de acties van de gemeente rond het thema afval. Ook wordt voorlichting gegeven op scholen en kunnen inwoners gratis spullen lenen om zwerfafval op te ruimen.

Vandaag gaan ook de Cleanclowns, Nico met zijn kliko en een afvalcoach van Area Reiniging langs de basisscholen. Tijdens de actiedag wordt gewerkt met de Rubbiz app. In deze innovatieve app kan worden aangegeven waar zwerfafval is opgeruimd door foto’s te uploaden. Per foto gaat 0,11 euro naar een goed doel, dat elke school zelf kan kiezen.

Meer informatie over Gemeente Coevorden in 1 dag schoon is te lezen op www.in1dagschoon.com/coevorden