Coevorden – Zojuist werd in de gemeenteraad van Coevorden unaniem de motie over doneerringen aangenomen. Dat betekent, dat er een campagne wordt gestart over de komst van deze doneerringen.

“Plastic flesjes en blikjes maken ongeveer 40 procent deel uit van het zwerfafval. Niet elke gebruiker levert de flesjes of blikjes in, maar deponeert die in de vuilnisbak”, aldus Jan Tempels van BBC2014. Daardoor wordt veel plastic en blik niet gerecycled.

The Happy Activist heeft daarvoor een oplossing bedacht: ringen rond vuilnisbakken waarin plastic flesjes en blikjes kunnen worden geplaatst. Minder draagkrachtige mensen kunnen zo op een waardige manier flesjes inzamelen voor statiegeld.

De doneerringen komen rond vuilnisbakken in het centrum en op het EDS-plein in Coevorden en in de grotere dorpen. Waar het gaat om vierkante vuilnisbakken wordt de vorm uiteraard aangepast. Tempels duidde op kunstenaars, die hierin een rol zouden kunnen spelen. Wethouder Jeroen Huizing ziet ook wel wat in het Technasium van De Nieuwe Veste.

Tot nu toe hebben in het noorden des lands Assen, Groningen en Leeuwarden de vuilnisbakken van doneerringen voorzien.

Meer informatie staat op www.doneerring.nl.