Dalen – Vorige week maakte Plopsa Indoor Coevorden bekend dat de standbeelden van Maya de Bij en Wickie de Viking verdwenen waren. De daders lieten de mysterieuze boodschap ‘Ik ben even in quarantaine’ na. Sinds vandaag staan de beelden weer veilig en onbeschadigd op hun plek. Het betrof een ludieke stunt van oudejaarsvereniging De Oliebol uit Vledder.

Tegenprestatie

Plopsa trok haar aangifte bij de politie in, maar verwacht een tegenprestatie. “Eerder werd bekend, dat bijenhouders in de buurt om nog onbekende reden bijna al hun bijen verloren. In overleg met Plopsa zal De Oliebol zaden aankopen en verdelen onder onder andere inwoners, zorgcentra en scholen in Vledder en omgeving. Op die manier willen ze de mensen aansporen om zoveel mogelijk bloemen te planten om de bijen en bijenhouders toch steun te bieden.”

Maya en Wickie werden afgelopen week, als stunt, midden in de nacht van Coevorden naar Vledder ontvoerd. Plopsa hield direct na de verdwijning rekening met een oudejaarsstunt, maar deed voor de zekerheid wel aangifte.

Niet de eerste keer

Het was niet de eerste keer dat er een beeld verdween. “Tien jaar geleden, vlak voor de officiële opening van Plopsa Indoor Coevorden werd het iconische Kabouter Plopbeeld bij de ingang ontvreemd. Ook toen bleek het om een grap te gaan. We zijn blij dat Maya en Wickie weer thuis zijn”, aldus Koen De Lepper, parkmanager van Plopsa Indoor Coevorden.

Foto: Google Maps.