Coevorden – Cabaretier Nathalie Baartman komt vrijdag 17 maart naar De Fabriek van Theater Hofpoort aan de Sint Jansstraat. Vanaf 20.15 uur speelt zij haar voorstelling ‘Snak’. De onderkoelde humor van de eigenzinnige Twentse cabaretier is aanstekelijk.

Nathalie Baartman is geboren in Borne in Twente. Zij studeerde psychologie, filosofie en ontwikkelingsstudies in Nijmegen en volgde de opleiding tot dramatherapeute. Ondertussen schreef, (buik)danste, zong en speelde ze en volgde lessen op de amateurtheaterschool in Nijmegen en doorliep het eerste jaar docent drama op de HKU te Utrecht. Al deze ervaringen leidden ertoe dat Nathalie kleinkunst wil en moet maken.

Ze werd aangenomen op de Koningstheateracademie in Den Bosch. Voor haar eerste programma STAM ontving zij de Persoonlijkheidsprijs tijdens het cabaretfestival Cameretten 2004 en de Voor de Leeuwen-trofee 2005, een onderscheiding voor eindejaarstheatermakers van alle hogescholen voor de kunsten.

Zij heeft al diverse programma’s op haar naam staan en was reeds eerder in Theater Hofpoort. In het najaar van 2018 trok ze langs de theaters met ‘Breek’, haar zevende voorstelling. De reprise volgde in 2019 en 2020. Door corona werden voorstellingen afgelast. Die speelde ze later alsnog, evenals een speciaal coronaproofprogramma ‘Niet normaal’. Nu is Nathalie tot en met 2023 op pad met ‘Snak’.

Kaarten zijn te bestellen via deze link. De theaterkassa aan de Sint Jansstraat is elke vrijdag geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Het theater is op dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur telefonisch bereikbaar via 0524-820382. De kaartprijs is inclusief een consumptie met uitzondering van de speciaalbieren. Voor vragen via mail: kassa@theaterhofpoort.nl.

Foto: Astrid van Loo.