Coevorden – Krajicek Playground De Poppe aan de Jeroen Boschstraat is door de Krajicek Foundation geselecteerd voor het project ‘The Outdoor Generation’, samen met nog negen playgrounds in het land.

“Dankzij de Nationale Postcode Loterij hebben we de mogelijkheid gekregen om tien bestaande Krajicek Playgrounds te transformeren met ons extra project ‘The Outdoor Generation'”, zo meldt de Krajicek Foundation.

“Onze droom is dat ieder kind sociaal veilig en sportief opgroeit. De realiteit is echter dat Nederlandse kinderen wereldkampioen stilzitten zijn. Ruim 80 procent haalt de dagelijkse beweegnorm van 1 uur matig intensief bewegen niet. Wij willen dat onze playgrounds het vitale hart van de wijk zijn. Plekken waar verschillende doelgroepen vaker en meer divers kunnen bewegen. Plekken waar verschillende beweegvormen aan bod komen met goede (professionele) begeleiding.”

Daarin krijgen natuurlijk de buurtsportcoaches, voorheen Jongerenwerk Coevorden, een belangrijke rol. “Samen met de buurt- en speeltuinvereniging gaan wij van de Poppe het vitale hart van de wijk maken!”, aldus buurtsportcoach Youri Vendrig.

Onlangs werd de playground heropend na een grondige renovatie.

Vernieuwde playground geopend (update)