Sleen/Noord-Sleen – Volleybalclub Sleen, VV Sleen, Gymvereniging Sleen, Handbalvereniging Exito en Bosbad Noord-Sleen hebben onlangs de handen ineengeslagen en hielden een pilot van de Sportspeeltuin op te zetten. Dit was zo’n succes dat deze pilot wordt omgezet wordt in een heel jaar Sportspeeltuin.

De Sportspeeltuin is een programma voor kinderen van groep 1 en 2 van de basisschool, waarbij ze tijdens de lessen vooral aan het spelen en bewegen zijn, terwijl ze ongemerkt aan hun motorische vaardigheden werken. Allerlei grondvormen van bewegen komen aan de orde, zoals balanceren, klimmen, springen, rennen, gooien en vangen. Het streven is om kinderen goed te leren bewegen voordat ze goed leren sporten om zo een leven lang plezier in bewegen en sport te creëren.

De Sportspeeltuin is elke woensdagmiddag, behalve in de schoolvakanties, van 6 september 2023 tot en met juni 2024 van 16.00 tot 17.00 uur. De lessen vinden afwisselend plaats in de sporthal, op het terrein achter de sporthal, op de voetbalvelden en bij Bosbad Noord-Sleen. Bij mooi weer wordt seizoen 2023/2024 afgetrapt bij het Bosbad.

De kosten zijn 50 euro per kind voor een half seizoen. Na aanmelding worden de kosten op 1 september en 1 februari automatisch geïncasseerd. Dit gebeurt tot wederopzegging of tot het moment dat het kind naar groep 3 gaat.

Aanmelden kan door de onderstaande QR-code te scannen en het formulier in te vullen. Vlak voor de start van de Sportspeeltuin wordt via WhatsApp bekendgemaakt waar de eerste les plaatsvindt.

Wie nog vragen heeft, kan contact opnemen met Ans Hegen, gvsleen@hotmail.com.