Hoogeveen/Dalen – Ondanks dat er op dit moment niet gevoetbald wordt, zit de organisatie van het Offerein Voetbaltoernooi niet stil. Nadat de negende editie van het door Hoogeveen en HZVV georganiseerde toernooi afgelopen zomer niet kon doorgaan, wordt gehoopt dat in augustus de bal wel weer kan rollen op het jaarlijkse toernooi. Onlangs werd tijdens de Hoogeveen TV Familieavond geloot voor de Paviljoen Nijstad Cup. Een van de deelnemers is vv Dalen.

Net als in 2019 strijden de hoofdklassers en eersteklassers om de AH Offerein Bokaal en de tweede- en derdeklassers en HZVV 2 om de Paviljoen Nijstadcup. De loting leverde fraaie wedstrijden op. Zo werden HZVV 2 en Hoogeveen zaterdag aan elkaar gekoppeld. De Weide neemt ook weer deel en treft met LTC meteen een pittige tegenstander. Beide ploegen treffen elkaar ook in de competitie. Twee andere nieuwkomers nemen het eveneens tegen elkaar op. ZZVV treft namelijk zondagtweedeklasser VV Dalen. SCD’83 en SV Dedemsvaart gaan samen verder met één elftal. De nieuwe combinatie treft tweedeklasser Achilles 1894. Na afloop van de eerste ronde wordt er geloot voor het vervolg van het toernooi, dat wordt gespeeld op zaterdag 14 augustus, dinsdag 17 augustus en zaterdag 21 augustus.

Hoogeveen zondag, HZVV, VKW en Pelikaan S zullen op dezelfde data strijden om de AH Offerein Bokaal. De vier deelnemers strijden in een halve competitie om de eindzege. Titelverdediger Hoogeveen zondag neemt het tijdens de eerste speelronde op tegen Pelikaan S. HZVV neemt het dezelfde avond op tegen een ander nieuwkomer, VKW uit Westerbork. Het toernooi gaat dinsdag 17 augustus verder met de duels HZVV-Pelikaan S en Hoogeveen zondag-VKW. Op de slotavond, zaterdag 21 augustus, staat de kraker Hoogeveen zondag-HZVV en VKW-Pelikaan S op het programma.