Oosterhesselen – Afgelopen vrijdag verscheen een kraan bij De Klencke aan het Witte Zand in Oosterhesselen om de gebouwen van het voormalige congrescentrum, vormingscentrum voor jongeren en beoogde locatie voor een azc te slopen.

Inmiddels is de kraan weer van het terrein verdwenen zonder dat er werd gesloopt.

Het terrein Oosterhesselen ligt er erbarmelijk bij. De gebouwen op het terrein aan het Witte Zand zijn in slechte staat, hekken worden regelmatig omgegooid en er zitten steeds mensen in het pand.

Sloop

Dat was aanleiding voor inwoners van Oosterhesselen om de gemeente te wijzen op gevaarlijke situaties. Het pand staat al geruime tijd leeg en het is inmiddels bijna drie jaar geleden, dat de plannen voor een azc van tafel gingen. De klachten van inwoners van het dorp waren voor de gemeente aanleiding om de eigenaar te laten weten, dat er gesloopt moet worden. Tegelijkertijd werd een dwangsom opgelegd.

Vleermuizen

Echter, een inwoner van het dorp belde, dat er vleermuizen op het terrein zijn. Dat betekent, dat de sloop op dit moment niet kan doorgaan. De eigenaar van het terrein heeft inmiddels contact met de provincie.

Er wordt een quickscan gedaan. Daarbij beoordeelt een ecoloog de beschermde natuurwaarden en wat de effecten zijn als werkzaamheden worden uitgevoerd.