Dalen/Coevorden – Loopgroep Codac start woensdag 7 oktober met een clinic ‘Sportief wandelen’. In tien weken tijd maken de deelnemers kennis met deze sport onder begeleiding van wandelcoach Gerrit van Telgen. De start is om 10.00 uur bij museum Jan Pol aan de Molenwijk.

‘Sportief wandelen’ biedt net iets meer dan gewoon wandelen. Het trainingsprogramma wordt zo opgezet dat je telkens iets meer van jezelf vraagt. Iedereen kan meedoen aan deze vorm van sport. Het trainingsprogramma wordt aangepast aan de eigen grenzen van de deelnemer. Daarnaast is het onderlinge contact met andere deelnemers belangrijk. Het samen trainen motiveert om door te gaan. Onderschat het nut van wandelen niet.

Bewegen is en blijft heel belangrijk voor de gezondheid, zowel in psychisch als lichamelijk opzicht. Bewegen is van wezenlijk belang voor het functioneren van al onze organen. Eigenlijk is ons lichaam gemaakt om te bewegen en niet om alleen maar stil te zitten. Onze maatschappij is steeds meer zo ingericht dat we worden verleid om de tijd zittend door te brengen. Hier moet dan wel tijd tegenover staan dat we bewegen. ‘Sportief wandelen’ biedt deze mogelijkheid.

Aanmelding

Wie mee wil doen, kan zich aanmelden via secretaris@codac.nl. De kosten voor de complete clinic van tien weken zijn 15 euro.