Coevorden – De Werkgroep Weeshuisweide liet onlangs weten, dat het Theatertuinfeest en het Smokers- en Bierfestival op zondag 5 september niet doorgaan vanwege de huidige coronamaatregelen.

Alternatief

Voor twee bands is door Theater Hofpoort een alternatieve plek gevonden in de Daoler Tuun in Dalen op zondag 5 september. Onder het motto ‘Naozommern in de Daoler Tuun treden vanaf 15.00 uur Brúúnsma en Pick’n’Shovel afwisselend op. Brúúnsma brengt rustige nummers, aanschurkend tegen blues en americana, moeiteloos afgewisseld met steviger werk in het Drents of de originele uitvoering. Naast vader Theo Bruinsma (zang en gitaar) spelen beide zonen Douwe (zang en gitaar) en Thomas (gitaar/bas) in de band. Chris Vrijbloedt uit Emmen neemt de mondharmonica voor zijn rekening en drummer is Harjan Snijders uit Wachtum.

Pick’n’Shovel is een roots-/bluegrass band uit Assen. Deze muziek en het enthousiasme van de band is een feest vanaf de eerste snaar. De band wordt gevormd door Tjette Knol (zang, gitaren, modharmonica), Fons Hof (contrabas), Harold Schenk (zang, banjo, gitaar, mandoline) en Rob Ahlers (zang, percussie).

Er kunnen maximaal 100 mensen aanwezig zijn en een (gratis!) kaart reserveren is daarom verplicht. Dit kan via www.theaterhofpoort.nl.

Het publiek mag eigen consumpties meenemen om te nuttigen en moet zitten tijdens de optredens. Er zijn banken en stoelen aanwezig, maar ook zelf meegebrachte kleedjes/kussens/stoelen zijn toegestaan.