Dalen – Sinterklaas en de Pieten kwamen zaterdagochtend in Dalen aan, al ging dat niet zonder problemen. De Pieten vertrokken in de historische auto van Snijders Wachtum, want zij hadden toch aan alles en iedereen gedacht? Zij kwamen aan bij winkelcentrum De Waag, maar wie er ook was: Sinterklaas niet. De Pieten hadden de goedheiligman vergeten. Die ging dus maar lopend op pad. Gelukkig kwam de bus van Noorden Reizen langs en chauffeur Henri Vredeveld zag de Sint lopen. Natuurlijk stopte hij om Sinterklaas verder te vervoeren. Sint had gelukkig wel zijn OV-kaart bij zich.

Zo werd Sinterklaas netjes afgeleverd. De Pieten betuigden bijna in tranen hun spijt, maar Sinterklaas nam het hen niet kwalijk. Toen kon het feest pas echt beginnen.

Tevoren zong Kinderkoor Dalen en speelde de Pietenband in afwachting van Sint. Voorzitter Henk Wilting van Volksvermaken Dalen en Miss Summer Louisa Olie vonden het ook maar wat spannend, maar eindelijk was het dan zover.

Natuurlijk werden nog wat sinterklaasliedjes gezongen en deelden de Pieten strooigoed uit. Sinterklaas maakte eerst nog een rondgang langs de kinderen voor hij naar de schatkamer in zaal Cornelis ging.

Daar konden de kinderen allerlei spelletjes doen en gingen zij in groepjes op bezoek bij Sinterklaas in de schatkamer, bestemd voor goedgelovige kinderen en hun ouders/begeleiders. Sint mocht diverse kleurplaten in ontvangst nemen. Elk kind mocht na het bezoek een cadeautje uitzoeken. Ook zaterdagmiddag is de schatkamer geopend, want er zijn heel wat kinderen die Sinterklaas willen ontmoeten.