Coevorden/regio – Sinds donderdag 30 april toert BenKwijt door de regio Zuidoost-Drenthe. Door middel van een groot ledbord worden mensen verblijd met een verjaardagwens, een lieve groet, een oppepper of een andere mooie boodschap. Donderdagmiddag was BenKwijt bij woonzorgcentrum St. Franciscus in Coevorden om speciaal de zorg een hart onder de riem te steken.

Directeur Henk de Rade van Veiligheidszorg Drenthe (waartoe BenKwijt behoort): “In deze tijd is het belangrijk om de nadruk te leggen op positieve zaken. Gebaren dat je aan elkaar denkt en om elkaar geeft houdt de moed erin en geeft een gevoel van verbondenheid.”

BenKwijt is actief -in opdracht van de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn- met het verwijderen van weesfietsen en behartigt de afhandeling van gevonden en verloren voorwerpen. Door de verminderde aantallen fietsen en gevonden en verloren voorwerpen heeft BenKwijt ruimte om te helpen bij andere zorg. Voor de voedselbank Zuidoost-Drenthe draagt BenKwijt met transport en logistieke inzet bij aan het voorbereiden van de uitgifte van voedselpakketten.

BenKwijt verzorgt elke donderdag voor drie uitgelote deelnemers de boodschap die zij willen brengen. Wie iemand in aanmerking wil laten komen, kan de Facebookpagina van BenKwijt liken, het bericht delen en in een reactie laten weten wie verrast zou moeten worden. (zie Facebookbericht hieronder).