Coevorden – De begeleiders zorg en welzijn van woonzorgcentrum Sint Franciscus hielden samen met Regiobank/Reinders Assurantiën een crowdfundingactie voor een rolstoelfiets. De actie is zeer geslaagd en zo kon woensdagochtend de rolstoelfiets worden onthuld.

Geertje Hoekstra en Marieke Wiers van Sint Franciscus en Kelly Vleems en Jannicke Arends hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen om de 8.000 euro voor de rolstoelfiets bij elkaar te krijgen. Zij hielden allerlei acties, zoals verkoop van koek en gebak samen met Albert Heijn Coevorden, een statiegeldflessenactie in samenwerking met De Nieuwe Veste, een actie samen met Coop Martijn Seiger, een sponsorloop en de verkoop bij een patatkraam met medewerking van Foodmaster De Viersprong in Nieuw-Amsterdam.

Er kwamen donaties binnen van bedrijven, familieleden, bewoners, buurtbewoners, collega’s en vrijwilligers gekregen. Via Facebook en Familienet van Sint Franciscus werd ruchtbaarheid gegeven aan de actie.

Sponsors

De bedrijven en organisaties die 250 euro of meer geschonken hebben, hebben met een logo een plek gekregen op de wielen van de rolstoelfiets. Dat zijn Welkoop, 123 Rookkanaal, Reinders Assurantiën, Melkveebedrijf mts Veerenhuis, VELZL Coevorden en Top fit 4 ALL. Ons Coevorden beloofde tevoren het resterende bedrag aan te vullen en dat was ruim 1200 euro.

De organisatie van de actie is alle gulle gevers zeer dankbaar.

De rolstoelfiets werd vanochtend onthuld, waarna mevrouw Ramaker bewoonster van Sint Franciscus, het lint mocht doorknippen. Bovendien maakte zij een kort rondje op de rolstoelfiets. Medewerkers van Sint Franciscus, buurtbewoners en andere vrijwilligers kunnen samen met bewoners voortaan een ritje maken.