Regio – Minister Mark Harbers van Infrastructuur en Waterstaat onderschrijft het belang van  de verdubbeling van de hele E233 van Hoogeveen tot Cloppenburg. Dat schrijft hij in een brief aan de ondernemersorganisaties in Zuidoost-Drenthe, waaronder Ondernemend Coevorden. De minister gaat bij zijn Duitse collega Wissing in Berlijn navraag doen naar de stand van zaken rond de verdubbeling tussen Meppen en Cloppenburg. “En daar zijn we heel blij mee”, zegt Herman Idema van Ondernemend Emmen namens de ondernemersorganisaties aan Nederlandse zijde. “Want snelle realisatie is van groot belang en steun vanuit de Nederlandse regering helpt daarbij.”

De ondernemersorganisaties in Zuidoost Drenthe hebben minister Harbers onlangs gevraagd om zich in te spannen voor de verdubbeling van de E233 (A37) aan Duitse zijde. De huidige drukke en gevaarlijke tweebaansweg is van groot belang voor de economische ontwikkeling van de hele grensoverschrijdende regio tussen Zwolle en Cloppenburg, stellen de ondernemersorganisaties richting de minister. Ze steken hiermee hun Duitse collega’s in het Emsland en de Landkreis Cloppenburg een hart onder de riem. Zij beijveren zich al jaren voor een verdubbeling die maar niet opschiet.

De vraag aan minister Harbers is ingegeven door signalen van Duitse zijde dat leden van de nieuwe regeringspartij Die Grünen in het Emsland willen proberen om de verdubbeling te stoppen. Vanuit mede-regeringspartij FDP, die de minister voor Verkeer levert in de Bondsregering, wordt door Bundestaglid Jens Beeck als reactie gesteld dat wat hen betreft de plannen gewoon verder worden uitgewerkt. “Ze maken onderdeel uit van een beter bereikbare regio en dat staat in het regeerakkoord”, aldus Jens Beeck.

“En dat standpunt moeten we breed ondersteunen,” zegt Herman Idema. “De totale verdubbeling van de E233 tussen de Autobahn A31 bij Meppen en de Autobahn A1 bij Cloppenburg is niet alleen voor het Emsland erg belangrijk, maar ook voor de bereikbaarheid van onze regio vanuit de metropoolregio Bremen-Hamburg en voor de verbinding met Scandinavië. Het duurt allemaal al veel en veel te lang, vinden wij samen met onze collega’s uit het Emsland. We zijn daarom heel blij dat na onze vraag ook onze minister Harbers het belang van de weg onderschrijft en contact opneemt met zijn Duitse collega over de voortgang van de plannen.”

Zie ook:

Ondernemers dringen aan op verdubbeling E233 naar Cloppenburg