Coevorden – Maar liefst drie cheques werden vanochtend tijdens het open huis van Sigrid’s Garden aan de Mijndert van der Thijnensingel uitgereikt. Burgemeester Renze Bergsma was daarbij aanwezig, hij is ambassadeur van de Roparun in de gemeente Coevorden. Vandaag is er tot 16.00 uur open huis.

In Coevorden gaat het om een tweede vestiging van Sigrid’s Garden, al jarenlang gevestigd in Emmen. Sigrid Boer uit Emmen overleed in 2008 aan de gevolgen van kanker. Zij miste lotgenotencontact. Na haar overlijden hebben haar ouders ter nagedachtenis het eerste inloophuis in Drenthe opgericht. Sigrid’s Garden is een inloophuis voor mensen, die kanker hebben of hebben gehad en degenen die in hun omgeving met kanker te maken hebben. Zo kunnen ook mantelzorgers er terecht. De bezoekers kunnen er met elkaar van gedachten wisselen of praktische vragen en adviezen bespreken.

Vanaf 5 oktober is Sigrid’s Garden in Coevorden elke donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. De vaste vrijwilligers zijn Marian Bosman en Mini van der Kooi. Meer vrijwilligers zijn van harte welkom.

Het fraai ingerichte pand in Coevorden was tot voor kort bekend als De Burgcht en heet nu Zwiggelstee, genoemd naar de grondlegger van Stichting Zwichelaar, de familie Zwichelaar. Het fonds komt ten goede aan het welbevinden van mensen. De huisvesting is mede mogelijk door een bijdrage vanuit deze stichting.

Cheques

De organisatie van Doorkomst Roparun Coevorden, met de familie Hoegen als initiatiefnemers, won voor het jaar 2022 de derde prijs voor de doorkomstplaatsen van de Roparun. Het ging om een bedrag van 6.500 euro.

Marion Hoegen verraste Sigrid’s Garden met een cheque van maar liefst 5.000 euro. Het geld wordt besteed aan activiteiten en aanschaf van facilitaire zaken. De cheque werd uitgereikt aan Rinie Huitema, coördinator activiteiten en zij draagt zorg voor PR en sponsoring. Bij de bijeenkomst was ook Simone Mout, coördinator van de vrijwilligers, aanwezig.

Rinie Huitema mocht bovendien in haar functie als palliatief consulent bij Treant Zorggroep een cheque van 200 euro in ontvangst nemen uit handen van Bert Hoegen voor de aanschaf van twee trouwmanden. De manden met allerlei spulletjes zijn bestemd voor de trouwdag van terminale patiënten om zo toch voor een feestelijk tintje te zorgen. Eerder al reikte de familie Hoegen een cheque van 1300 euro uit aan hospice ’t Huis aan de Vecht in Hardenberg.

Burgemeester Renze Bergsma deed er voor Sigrid’s Garden nog een schepje bovenop. Hij reikte een cheque van 200 euro uit namens de gemeente Coevorden.

Voorzitter Gudule Visser van Sigrid’s Garden bedankte iedereen van harte voor de belangstelling en de cheques.

In de toekomst komt ook ‘Hoofdzaak’ in het pand, een plek waar informatie beschikbaar is en waar mensen in gesprek kunnen gaan over geheugenproblemen.

Kijk voor meer informatie op www.sigrids-garden.nl.