Coevorden – De bibliotheek in Hardenberg houdt samen met de Vereniging Groei & Bloei, afdeling Coevorden, een cursus biologisch moestuinieren voor beginners.

Een moestuin hoeft zeker niet groot te zijn en ook niet heel veel tijd te kosten om er veel plezier aan te beleven. In deze cursus leren de deelnemers in vier ochtenden de basis van het kweken van je eigen groenten. Het gaat vooral om praktische instructies. De cursus wordt gegeven door Ronald Rinsma uit Stadskanaal. Hij is een ervaren moestuinierder en eigenaar van de webwinkel moestuinierder.nl. Alle onderwerpen rondom de moestuin worden stap voor stap behandeld: plannen, zaaien en verspenen, verzorging en oogsten.

Oefentuintje bij De Hulte

Tijdens de cursus is een oefentuintje beschikbaar gesteld door Tuindersvereniging ‘De Hulte’ aan de De Hulteweg in Coevorden. Gedurende de gehele cursusperiode kunnen de deelnemers daar zelf hun tijdelijke tuintje verzorgen en onderhouden. De cursus wordt gehouden op zaterdag 11 maart, 15 april, 20 mei en 16 juni van 9.30 tot 12.00 uur. Deelname kost 45 euro, inclusief alle benodigde zaden.

Meer informatie is te lezen via deze link op de website van de Vereniging Groei & Bloei, afdeling Coevorden.