Dalen – Medio juni besloot een onafhankelijke bezwaarcommissie, dat er een nieuw medisch advies moet komen voor Jessica Poel uit Dalen. Inmiddels is er een nieuw medisch advies en daarin worden aanbevelingen gedaan voor aanpassing van haar woning.

Jessica kampt met allerlei aandoeningen en is grotendeels aangewezen op een rolstoel. Die opdracht kreeg de gemeente Coevorden mee. Het nieuwe medisch advies luidt, dat de woning van Jessica op een aantal punten moet worden aangepast.

In april deed Jessica Poel uit Dalen op deze nieuwssite haar verhaal. Zij was ten einde raad. De gemeente concludeerde op basis van een medisch advies, dat haar woning niet aangepast hoeft te worden. Dit medisch advies kwam tot stand na een telefoongesprek.

Adviezen voor aanpassing

Door het oordeel van de commissie bracht een arts na een behoorlijke wachtperiode een persoonlijk bezoek aan Jessica Poel. Zij kreeg enkele adviezen ten aanzien van de inrichting van haar woning en is grondig gekeken naar de verdere aanpak. Inmiddels is een rapport uitgebracht, dat eerder deze week naar de gemeente is gestuurd. Daarin zijn diverse aanbevelingen gedaan voor de woning van Jessica. Zo dient de hellingbaan richting de voordeur vrij te blijven door plaatsing van bloembakken of het plaatsen en anti-parkeerpalen.

Ook zijn aanpassingen van de toegang tot en de inrichting van de keuken nodig, evenals aanpassingen van de toegang tot de bijkeuken en de tuin.

De gemeente dient een besluit te nemen over het rapport, dat vervolgens gedeeld wordt met de bezwaarcommissie.

Zie ook:

Jessica Poel: “Ik voel me respectloos behandeld”

Nieuw medisch advies voor Jessica Poel