Schietpartij en steekincident op Scholekster (update)

Schietpartij en steekincident op Scholekster (update)

Coevorden – Zaterdag 30 september zijn vier personen aangehouden na een schiet- en steekincident aan de Scholekster in Coevorden. Het politieonderzoek naar wat er precies is gebeurd is nog in volle gang.

Zaterdag rond 9.45 uur kwam bij de meldkamer de melding binnen van een schietincident waarbij in ieder geval één persoon gewond zou zijn geraakt. De politie trof ter plaatse een gewonde man aan, een 40-jarige inwoner van Utrecht. Hij had een schotwond. De politie startte direct een groot onderzoek en een zoektocht naar verdachten zich ophielden.

Voor het zwaargewonde slachtoffer werd direct medische hulp ingeschakeld. Ook de Dienst Speciale Interventies (DSI), een droneteam van de Landelijke Eenheid en een politiehelikopter kwamen naar de plaats van het incident. De DSI heeft op het terrein gezocht naar eventuele wapens en verdachten. De politiehelikopter bood hierbij ondersteuning vanuit de lucht.

Al snel werd duidelijk dat zich op het terrein aan de Scholekster een ruzie/conflict heeft afgespeeld met meerdere betrokkenen, waarbij het schietincident plaatsvond. De vermoedelijke schutter zou hierbij zijn gestoken. Voor dit steekincident kon direct een minderjarige jongen worden aangehouden. De DSI heeft enige tijd gezocht op het terrein naar andere mogelijke betrokkenen of verdachten, maar die werden daar niet aangetroffen. Halverwege de middag was het (sporen)onderzoek op de locatie van de incidenten klaar en later op de dag konden nog eens drie verdachten aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij wat er aan de Scholekster is gebeurd. Het gaat om drie mannen van 38, 40 en 60 uit Coevorden. Onder hen bevindt zich ook de vermoedelijke schutter.

Tips welkom

Het politieonderzoek gaat door. De verdachten zitten nog vast en worden verhoord. De recherche is bezig in kaart te brengen wat er precies is gebeurd en wat de precieze rol was van de aangehouden verdachten bij deze incidenten. Wie informatie heeft die de politie verder kan helpen in het onderzoek naar de incidenten en de verdachten, kan bellen naar 0900-8844 of gebruik het tipformulier. Anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Reactie burgemeester

Burgemeester Renze Bergsma zei gistermiddag in een reactie: “Ik ben erg geschrokken van wat er vanochtend in Coevorden is gebeurd. Gelukkig zijn er geen dodelijke slachtoffers. Bizar dat dit kennelijk aan de orde van de dag is. Ik ben vanochtend ter plaatse geweest om een goed beeld te krijgen van wat er is gebeurd. De politie heeft adequaat opgetreden en is met een uitgebreid onderzoek bezig.”

Eveneens aan de Scholekster deed de politie op 12 september een inval op basis van een aantal anonieme meldingen over onder andere een sterke hennepgeur. De politie onderzocht de panden grondig, maar er werden geen strafbare feiten geconstateerd.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *