Schoonoord – In Schoonoord wordt op zondag 7 mei de tweede editie van de Reuzenwandeltocht gehouden, georganiseerd door wandelvereniging Schoonoord en Omstreken (SEO).

De start van de Reuzenwandeltocht is bij de kantine van vv KSC aan de Sportparklaan in Schoonoord. Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden met vaste starttijden: 30 km, 8.00-9.00 uur; 20 km, 9.00-10.00 uur; 10 km, 10.00-12.00 uur; 5 km, 11.00-13.00 uur. De route van 5 km is een belevingsroute met allerlei activiteiten onderweg (deelname niet verplicht), verzorgd door diverse sportverenigingen en Brandweer Schoonoord.

De routes gaan grotendeels door de bossen in de omgeving van Schoonoord. Onderweg zijn verzorgingsposten, waar drinken, een broodje of soep kunnen worden gekocht. Het inschrijfgeld, inclusief één consumptie, is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 5 euro p.p., voor personen vanaf 13 jaar is dat 12,50 euro (leden van de KWBN betalen 11 euro).

Stichting Hartekind

Een groot deel van de opbrengst van deze wandeltocht wordt gedoneerd aan stichting Hartekind. Met dit geld wordt wetenschappelijk onderzoek gefinancierd. Met deze onderzoeken wordt gehoopt de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van hartekinderen te verbeteren onder het motto ‘Kind zijn,HART nodig!’ Wie niet meedoet aan de wandeltocht, maar wel een bijdrage wil doen: dat kan via deze link.

Aanmelden kan via de website van SEO of door een mail te sturen naar wandelverenigingseo@gmail.com. Op de wandeldag zelf aanmelden is ook mogelijk.