Coevorden – Zorginstelling Cosis wil, na afbraak van de 24 verouderde zorgeenheden van In de Goorn aan de Commissaris Gaarlandtlaan 23 in Coevorden, maximaal 43 nieuwe zorgwoningen realiseren aan de Gouverneur Hofstedelaan 2/hoek Dr. Picardtlaan in Coevorden. Voorheen stond op die locatie kinderdagcentrum Pontes.

Daarnaast worden de onzelfstandige wooneenheden in de vorm van vijftien slaapkamers van een bestaande locatie aan de dr. J.C. Homanstraat ondergebracht in de nieuwe voorziening. Aan deze straat heeft Cosis zes woningen in gebruik. Die gaan terug naar Domesta om weer te worden verhuurd als reguliere woningen.

De nieuwbouw aan de Gouverneur Hofstedelaan gaat bestaan uit drie etages (begane grond en twee verdiepingen). Er komen studio’s met groepsgericht wonen en zorgappartementen met eigen zit- en slaapkamers.

Op de locatie van In de Goorn aan de Commissaris Gaarlandtlaan is het de bedoeling, dat er twee vrijstaande woningen worden gebouwd.

Het collegevoorstel wat betreft deze plannen komt aan de orde in de commissievergadering van de gemeenteraad op dinsdag 22 juni in het gemeentehuis. Om de plannen doorgaan te laten vinden, moet de gemeenteraad het bestemmingsplan vaststellen.

Cosis wil de bouw in april 2022 starten, in 2023 kan vervolgens de verhuizing plaatsvinden.