Coevorden – Alzheimercafé Coevorden houdt woensdag 10 mei weer een bijeenkomst in De Hoeksteen aan de Rabenhauptstraat 1. Het thema is ditmaal zorgtechnologie. De ontvangst is om 19.00 uur met koffie/thee. Het programma duurt van 19.30 tot circa 21.00 uur. De toegang is gratis.

Wat is technologie in de zorg? Het gaat om het toepassen van technologie in de gezondheidszorg om die zorg beter, goedkoper, effectiever en efficiënter te maken. Het grootste voordeel van zorgtechnologie is het behoud van de zelfredzaamheid van de zorgvrager. De zorgvrager kan langer thuis blijven wonen en haar/zijn afhankelijkheid behouden.

Dat geeft gemoedsrust bij de mantelzorger en familie. Zorgtechnologie is er in de vorm van onder andere snoezelrobots, apps en slimme sloten. Medewerkers van de Zorgtechnologie Academie Drenthe vertellen er in het Alzheimercafé van alles over. Zij laten u ook beleven en kennismaken met de technische zorgmiddelen die er voor iedereen zijn.

Het Alzheimercafé is een veilige, laagdrempelige en gezellige plaats voor mensen met dementie en hun naaste omgeving, maar ook voor hulpverleners en andere belangstellenden. Bovendien biedt het Alzheimer café informatie en steun en werkt het aan meer openheid over dementie.