Coevorden/regio – Sinds vandaag is de bezoekregeling in alle ouderenzorgcentra van Saxenburgh, waaronder ook zorgcentrum Aleida Kramer in Coevorden, versoepeld. it is een maand eerder dan was voorzien. De coronasituatie in Nederland ontwikkelt zich op een gunstige wijze. Het aantal besmettingen loopt verder terug. Ook bij Saxenburgh gaat het goed.

“De maatregelen die wij hebben getroffen hebben effect gehad. Dat komt in de eerste plaats doordat bewoners en bezoekers zich hieraan zo goed hebben gehouden, ook al merken wij dat het sommige mensen steeds meer moeite kost”, aldus Ria Hunse, manager ouderenzorg bij Saxenburgh.

Verruiming

De verruiming van de bezoekmogelijkheden houdt onder andere in, dat de bezoektijd is verlengd van één uur naar anderhalf uur. Er mogen tegelijkertijd twee bezoekers zijn. Bezoek hoeft niet meer een familielid te zijn, maar dient wel een vaste bezoeker te zijn. Er is tweemaal per week een bezoekmogelijkheid, zowel overdag als ’s avonds. Dat geldt ook voor het weekend. Bezoek mag naar eigen inzicht deels binnen en/of buiten. Bezoek wordt gevraagd om drukke plaatsen en het winkelcentrum te vermijden, maar een wandelingetje in de buurt of fietstochtje door de omgeving is mogelijk. Het blijft noodzakelijk om anderhalve meter afstand te houden. Dat zijn richtlijnen vanuit het RIVM.

Het blijft mogelijk om contact te onderhouden via het ontmoetingsraam of beeldbellen.

Aanmeldsysteem

Om overzicht te kunnen houden op het aantal bezoekers per bewoner en per locatie én bij een eventuele besmetting snel bron- en contactonderzoek in te kunnen uitvoeren, is een online aanmeldsysteem ingericht. Dit systeem is vanaf 18 juni beschikbaar voor de vaste bezoekers, die per brief zijn geïnformeerd.