Soms zijn er van die dingen, waaraan je geen heel artikel kunt wijden, maar wel leuk zijn om te melden. Wekelijks publiceert Coevorder Nieuws de rubriek ‘In de kantlijn’ met opmerkelijke, leuke of minder leuke dingen.

Ergerlijk

* Heel ergerlijk was een uitspraak van een mevrouw met een kleinkind, die bij het ernstige ongeval van eerder deze week op de Eendrachtstraat stond te kijken. De traumaheli was geland en de oma vroeg aan het kind “Wil je naar huis of wil je wachten tot de helikopter weggaat?” Wat een vraag aan een kind, dat zo’n heli best mooi vindt. Maar het was geen vrolijk uitje, er was ellende genoeg.

Vooruitziende blik

* Volgens een ontvangen mail had de gemeente een vooruitziende blik. De vergunning voor een open dag van gezondheidscentrum De Veltstroom werd reeds op 21 maart ingetrokken. Volgens de gemeente omdat op 21 april is besloten dat het organiseren van evenementen verboden is.

Sluipverkeer

* Nu de rotonde bij het station eruit ligt, wordt het wel erg dramatisch met het sluipverkeer. Op de eenrichtingswegen Paul Krugerstraat én de Rabenhauptstraat rijden mensen tegen het verkeer in en dat blijkt aan de Biezenbrugstraat eveneens het geval

Voor spek en bonen

* De snelheidsmeter in de Biezenbrugstraat staat er voor spek en bonen, want hij doet ’t niet meer. Bovendien een beetje overbodige actie. Rijd je de straat in, dan heb je bij die meter echt geen hoge snelheid. Passeer je die paal, dan moet je alweer remmen voor de bocht.

Concept mislukt

* Inmiddels wordt een zebrapad op de Van Heutszsingel en komt er een nieuwe bij ter hoogte van de Molenbelt. Het zal wel goed zijn voor de verkeersveiligheid, maar de conclusie mag toch wel zijn dat het concept shared space is mislukt?

Geoormerkt

* Verder was het opvallend, dat het kunstwerk Viraal Spiraal nogal in trek was. De een vindt ‘m mooi, de ander lelijk. Enkelen doen de suggesties om het geld ergens anders aan te besteden. Welnu, het is geoormerkt geld en moet aan de stationsomgeving worden uitgegeven.

Paaseieren zoeken

* Grappig was het om te zien, dat je in Erm paaseieren kunt zoeken. Een tijd geleden kreeg Erm van die prachtige borden, waarop evenementen worden aangekondigd. En o ja: je kunt niet alleen paaseieren zoeken, je kunt ook nog naar het paasvuur.

Verhuizing winkels

* Het rommelt in en rond winkelcentrum Gansehof en een deel van de Friesestraat. Er worden straks auto’s toegelaten in de Friesestraat-Noord. Dat en het feit, dat er zo’n vijf parkeerplaatsen komen, zorgt blijkbaar voor reuring. Heel opmerkelijk is het, dat enkele winkeleigenaren hun huurcontract hebben opgezegd -heel toevallig op of rond de datum waarop de gemeenteraad het besluit nam- en dat andere ondernemers in dit deel van de straat worden gesignaleerd.

Ik meen te weten hoe de situatie straks wordt. Of ik het bij het juiste eind heb? Dat zal ik u naderhand laten weten.